Újabb internetes adócsökkentés – jövőre még tovább, 5 %-ra csökken az internet áfája

A polgárok és a vállalkozások elérhető, olcsó és gyors internetszolgáltatást szeretnének. 2018-ban ezért még tovább, 5 %-ra csökkentjük az internet áfáját és kibővítjük a Digitális Jólét Programot. A kormány célja, hogy minden eddiginél olcsóbb, elérhetőbb és gyorsabb legyen az internet Magyarországon.

A Digitális Jólét Program legfontosabb célkitűzése, hogy minden polgár a digitalizáció nyertesévé válhasson. Minden akadályt lebontunk, ami annak az útjában áll, hogy valaki internethasználóvá válhasson. Annak érdekében, hogy az anyagi erőforrások hiánya egyetlen magyar polgárt se zárjon ki a digitális világban való részvételből adócsökkentéssel, a Digitális Jólét Alapcsomag bevezetésével és az ország minden településén ingyenes wifi-szolgáltatással igyekszünk segíteni.

Idén januártól 27 %-ról 18 %-ra csökkentettük az internet-előfizetés áfáját. 2018 januárjától még tovább,  5 %-ra csökken az internet áfája. A kormány a jövő évi adótörvényekről szóló előterjesztés részeként már be is nyújtotta adócsökkentő javaslatát a parlamentnek.  Az Európai Unió tagállamai közül 2018. január 1-től hazánkban lesz a legalacsonyabb az internet áfája. Az újabb adócsökkentésnek köszönhetően jövőre 22 milliárd forinttal több marad majd a családok és a vállalkozások zsebében. Az internet előfizetések ára a 2017-es és 2018-as adócsökkentések után közel 20 %-al lesz olcsóbb.

2018 végéig minden magyar településen lehetővé tesszük a hozzáférést az ingyenes, szélessávú  wifi-szolgáltatáshoz. A jövő év végéig az Európai Unióban elsőként Magyarországon jut el minden háztartásba a legalább 30 megabit/szekundumos szupergyors internet. 2017 közepén pedig útjára indul a minden eddiginél kedvezményesebb árú Digitális Jólét Alapcsomag.

Széleskörű szakmai együttműködéssel elkészült  a kibővített Digitális Jólét Program, a DJP 2.0. A több mint 20 új fejlesztési programot tartalmazó stratégia a magyar gazdaság, az állami működés és a magyar társadalom digitális fejlesztésének szinte valamennyi területén megfogalmazza a digitalizációt támogató programokat.

Digitális Jólét Program Titkársága