Európai Parlament

Egy képviselő csak akkor tudja megfelelően ellátni feladatát, ha elérhető a választók számára

Egy képviselő csak akkor tudja megfelelően ellátni feladatát, ha elérhető a választók számára

2009. 11. 30.

A megnyitón Deutsch Tamás köszönetet mondott a békéscsabai, a békés megyei választóknak a június 7-i Európai Parlamenti választáson kapott támogatásért.
– A Fidesz-KDNP listára leadott szavazatok aránya európai rekordot jelent, hiszen 1979 óta, amióta az unió polgárai közvetlenül választják az európai parlamenti képviselőket, ilyen magas támogatást, 56.4 százalékot, soha egyetlen párt sem kapott még egyetlen országban sem – mondta a képviselő.

A térség európai parlamenti képviselője szerint csak úgy tudja megfelelően ellátni a munkáját egy képviselő – mind a Magyar Országgyűlésben, mind az Európai Parlamentben –, ha elérhető a választópolgárok számára, ha ügyes-bajos dolgaikkal felkereshetik a polgárok. Ezért kíván a régióban, Békés és Csongrád megye valamennyi választókerületében képviselői irodát nyitni. Deutsch Tamás nagyon fontosnak tartja, hogy elérhető legyen valamennyi választópolgár számára.

A békéscsabai iroda megnyitása éppen a Lisszaboni szerződés hatályba lépése, azaz december elseje előtt néhány nappal történt.
– Ez a szerződés jelentősen megnöveli az Európai Parlament hatáskörét, így jóval több európai jogszabály elfogadásában van ügydöntő szerepe az Európai Parlamentnek. A szerződés része az Alapjogi Charta, aminek az unió polgárai alapvető jogainak biztosításában van kitüntetett szerepe – zárta megnyitóját Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő.

 

Az irodanyitón készült képek itt tekinthetők meg.