Sport

Budapesten ülésezik az IWAS elnöksége

Budapesten ülésezik az IWAS elnöksége

2014. 04. 25.

Az ülést péntek délután Gömöri Zsolt, az MPB elnöke nyitotta meg, a tanácskozásra meghívást kapott Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és az MPB alelnöke, illetve Kovács Tamás, kerekesszékes vívóválogatottunk szakvezetője is.

Mint ismert, az IWAS tavaly szeptemberi tisztújító közgyűlésén új vezetőséget választott, a lengyel Jakub Nowicki lett a szervezet elnöke, az alelnöki feladatokat Szekeres Pál révén magyar sportvezető látja el, aminek köszönhetően az eddigieknél is szorosabb a kapcsolat az IWAS és az MPB között.

Az MPB 2009 óta Egerben rendezi meg évről évre nagy sikerrel a kerekesszékes vívók Világkupa-versenyét. Az IWAS-sal az elmúlt években számtalan egyeztetés zajlott a sportág jövőjét érintő kérdésekről, többek között az MPB kezdeményezésére került vissza a paralimpiai programba Londonban a csapatverseny, amelyet Rióban is megrendeznek.
A budapesti ülésen a vezetőségváltás óta eltelt több mint fél év értékelése mellett a jövőt érintő kérdésekről tárgyal az IWAS vezető testülete.