Egyéb

A Gyurcsány-kormány és a Demszky-féle városvezetés tolvajai kiáltanak rendőrért

2020. 09. 10.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleménye

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 2019-es éves jelentésében a 2015 és 2019 közötti időszakban az OLAF által feltárt és kivizsgált csalási eseteket foglalja össze. Magyarország történetének legsúlyosabb korrupciós botrányát, a 4-es metró beruházásának ügyét – számos 2010 előtti visszaélés mellett – ebben az időszakban tárta fel az OLAF.

A magyar hatóságok és az OLAF nyomozása során kiderült, hogy a közel 500 milliárd forint értékű beruházásból a csalásban érintett összeg legkevesebb 167 milliárd forint. A korrupciós ügyért egyértelműen és kizárólag a szocialista-liberális kormányt és fővárosi vezetést terheli a felelősség.

A példátlan korrupciós ügyben 167 milliárd forintot, a 4-es metró beruházására fordított összeg harmadát ellopták, elcsalták, szabálytalanul használták fel baloldali és liberális politikusok, a Gyurcsány-kormány és a Demszky-féle városvezetés tolvajai, amiért a magyar embereknek a mai napig súlyos árat kell fizetniük. Mindezek után az OLAF éves jelentése kapcsán a durva korrupciós ügyért felelőséggel tartozó baloldali és liberális politikusok ártatlan boci szemekkel és egy róka gonoszságával nagyhangon kiáltanak kígyót-békát a jelenlegi döntéshozókra. A valóságban tolvajok kiáltanak rendőrért.

A csalásokat a magyar hatóságok és az OLAF kemény munkájának köszönhetően sikerült felderíteni. Magyarország Kormánya 2010 óta zéró toleranciát alkalmaz a korrupciós ügyekben. Az OLAF éves jelentésének statisztikáiban Magyarország esetében a 3,93%-os pénzügyi korrekciós arányszám a 4-es metró beruházás és más, 2010 előtti, de csak az elmúlt években feltárt súlyos korrupciós ügyek miatt szerepel, amiért a politikai és jogi felelősség minden handabandázás ellenére a Gyurcsány-kormány embereit terheli.