Best interjú Deutsch Tamással és feleségével, Deutsch-Lazsányi Erikával

Többen csapodár férjnek, a politikai paletta szívtiprójának kiáltották ki. De milyen férj is valójában Deutsch Tamás? És ki az a nő, aki miatt harmadjára is anyakönyvvezető elé állt? Magánéletük alakulásáról elsőként a Bestnek meséltek.

Négy gyerek, két válás – röviden ez a leltár, amivel a politikus legújabb választottjának, mostanra már feleségének szembe kellett néznie. No és a pletykákkal, amikből bőven akadt az elmúlt években. Erika szerint azonban az igazi Deutsch Tamás teljesen más, mint amit az újságokban olvasni lehetett róla. Köszönhető ez annak is, hogy két éve újra rátalált a szerelem, lenyugodott, tavaly decemberben pedig feleségül vette kedvesét. Nemrég az is kiderült: a 46 éves apuka a családbővítéssel sem hagyott fel, Erika ugyanis hét hónapos terhes, Tamás ötödik gyermekét hordja a szíve alatt. „Egy közös barátunk ismertetett össze bennünket, azt mondta, ha megismerem őt, meg fog változni az életem… Ő természetesen mindezt szakmai értelemben gondolta, hiszen arról kezdtünk tárgyalni Tamással, hogy az MTK-hoz csatlakozik a ritmikus gimnasztika szakosztályom. Munkakapcsolatnak indult, de egy idő után már nem csak a sportról beszélgettünk – mesél Deutsch-Lazsányi Erika. – A délutáni találkozókból vacsorameghívás lett, aztán egyre több randevú. Tamás kitartóan, igazi úriemberként udvarolt, az első csókra is az ötödik ilyen randevún került sor. Szép lassú folyamat volt, mire közelebb és közelebb kerültünk egymáshoz, győzött a romantika, a szerelem. Nem ijedtem meg tőle. Meg akartam tudni, milyen ember valójában. Hamar kiderült számomra, mekkora szíve van, és mennyire imádja a gyerekeit. Hatalmas lexikális tudással bír, előzékeny, határozott, figyelmes, szóval egy klasszikus értelemben vett férfi, aki otthon is viseli a nadrágot, miközben meghagyja számomra a döntés szabadságát. Én azt az embert láttam benne, aki fiatalon, az első szerelmei egyikével, huszonévesen megházasodott, családot alapított, majd sikeres lett, és elragadta a hév. Megbotlott, hibát követett el, de a félrelépésből született gyereket sosem tagadta le. Egy fiatal férfi volt, aki sem huszonévesen, sem harmincévesen, a második házasságában nem akart boldogság nélkül élni. A köztünk lévő 14 év korkülönbség ellenére életemben először érzem azt, hogy megtaláltam az igazi férfit, aki mellett szeretnék megöregedni.”

Miközben Erika férje előéletéről mesél, a politikus büszkén figyeli a feleségét. „Már az első találkozásunk elején éreztem, hogy ettől a gyönyörű nőtől hevesebben dobog a szívem – veszi át a szót mosolyogva 
a politikus. – De az, hogy tökéletes szépség, még nem lett volna elég. Erika egy rendkívül értelmes ember, erős akarattal. És bár a mondás úgy tartja, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában, mi rácáfolunk. Oroszlán csillagjegyű vagyok, amolyan tipikus domináns, akaratos ember. Apám és anyám is ilyen személyiségű volt, és köztük is minden működött. Erika engem inspirál, még ha olykor vannak is vitáink az egyéniségünk miatt. Általában apróságokon kapunk csak össze, legutóbb például azon, hogy egyszerre három táskát is kint hagyott 
a kanapén. Én ugyanis rendmániás vagyok. A fontos dolgokban viszont egyetértünk. Szeretem benne, hogy van saját elképzelése, ha például megkérdezem tőle, mit csináljunk este, nem vágja rá, hogy amit én szeretnék. Ez egyszer-kétszer aranyos, ötödikre viszont már unalmas… Más kérdés, hogy 99 százalékban végül az lesz, amit én szeretnék” – nevet rá Tamás Erikára.

A pár decemberben fogadott egymásnak örök hűséget, szűk körben, titokban keltek egybe, különösebb felhajtás nélkül. „Aki ismer, az már az esküvői fotón látta rajtam, hogy terhes vagyok, de Tamás nem a baba miatt vett el. Mi az év elején kiszemeltük magunknak az időpontot, hiszen ilyen dátum – 12. 12. 12. – száz évben csak egyszer van. Nem akartunk celebesküvőt, ezért nem kezdtük el hónapokkal előtte hirdetni. De mindentől függetlenül életem legszebb pillanata volt” 
– meséli Erika. Akárcsak Tamásnak az, amikor megtudta: kedvese gyermeket hord a szíve alatt. „Már az ágyban feküdtem egyik este, amikor Erika odafordult hozzám, és megmutatta a tesztet. Leírhatatlan érzés, milyen boldog voltam! Aztán az is kiderült, ismét fiam lesz. Dávid 24, Bence 21, Zalán 13, Fruzsina 11 éves, Dániel pedig még az édesanyja pocakjában várja, hogy világra jöjjön. Nem titkolom, szeretnék hatodikat is, hogy Daninak is legyen kis testvére. 47 évesen ugyanis nem érzem magam öregnek ehhez.” 

Deutsch Tamás, amióta európai parlamenti képviselő, Brüsszel és Budapest között ingázik. Ettől függetlenül azonban nem akar lemaradni a babakelengye beszerzéséről, sem a születésről. „Minden vizsgálatra elmegyek, ha tehetem, segítek kiválasztani a kiságyat, a babakocsit, sőt még a cumisüveget is együtt szerezzük be. A szülés előtti néhány napban már itthon leszek, és utána is egy jó ideig. Mivel négy gyerekem születéséből háromnál jelen voltam, ezúttal sem tervezem ezt másként.”

Édesapja után kapta fia a nevét
Erika és Tamás gond nélkül állapodtak meg fiuk nevében. „Erika gyerekkorában már kitalálta, hogy ha fia lesz, Daninak fogják hívni, ezt rögtön közölte is velem, amikor állapotos lett. Nagyon örültem, mert így teljesíthetem édesapám akaratát, aki minden egyes, a családba érkező fiú esetében kérlelt minket az öcsémmel, hogy legyen Dani az unoka neve. Apukám azóta eltávozott. Halálakor megfogadtuk a testvéremmel, hogy ha születik még fiúgyermekünk, akkor Dániel lesz a neve. Édesapánk kérése most végre teljesül” – árulta el Deutsch Tamás.