Brüsszel bevándorláspárti többsége visszaél a hatalmával

Elképesztő, képtelen és abszurd az a jogi csűrés-csavarás, amit Brüsszel bevándorláspárti többsége – hatalmával visszaélve – kialakított a Sargentini-jelentés elfogadásának ügyében – jelentette ki Deutsch Tamás.

Kedden tárgyalja az Európai Parlamentben (EP) az úgynevezett Sargetini-jelentést, “helyesen kiejtve a Soros-jelentést”; a vitán részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök is – mondta el az EP-képviselő. A vitában „bőkezűen” hét percnyi felszólalási időt biztosított az „európai értékek dicsőségére” az Európai Parlament a magyar miniszterelnöknek – jegyezte meg a fideszes politikus.

Hozzátette: de a hét, vagy annál kevesebb perc is elég lesz, hogy Orbán Viktor megvédje a magyar polgárokat, kiálljon Magyarország mellett, és visszautasítsa azokat vádakat, hazugságokat, csúsztatásokat, melyeket a Sargentini-jelentés megfogalmaz.

Szeptember 12-én, szerdán kerül sor a határozathozatalra, melyben az EP-képviselők döntenek arról, hogy elfogadják-e a jelentést, és meg lesz-e a kétharmados többség a 7-es cikkely szerinti eljárás elindításához.

Deutsch Tamás leszögezte, elképesztő, képtelen, abszurd az a jogi csűrés-csavarás, amit Brüsszel bevándorláspárti többsége – hatalmával visszaélve – kialakított a Sargentini-jelentés elfogadásának ügyében.

Az EP házszabálya meghatározza az előterjesztések elfogadásának folyamatát, ez alól pedig az jelent kivételt, ha az Európai Unió alapszerződése eltérő, speciális többséget ír elő. A 7-es cikkely szerinti előterjesztés akkor tekinthető elfogadottnak, ha a leadott szavazatoknak – az igen és a nem szavazatoknak, valamint a tartózkodásoknak is – az összeszámlálása alapján a támogató voksok több mint kétharmadot érnek el. Emellett feltétel, hogy a szavazatszám elérje az EP létszámának többségét, mely 376-ot jelent – fejtette ki Deutsch Tamás. Teljesen egyértelműnek nevezte, hogy a leadott szavazatok között igenek, nemek és tartózkodóak is lehetnek.

Deutsch Tamás aláhúzta, a brüsszeli bevándorláspárti többség olyan helyzetet akar előállítani, amelyben egy számukra mindenképpen kedvező eredmény születik, és az alapján el tudják ítélni Magyarországot. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a jelentés elkészítésének oka az, hogy Magyarország elsőként és eltántoríthatatlan módon mondott nemet az illegális migrációra.

Bejelentette, a Fidesz és a KDNP képviselői a leghatározottabban elutasítják a Sargentini-jelentést és a jogi csűrés-csavarást. A néppárti politikus szerint a szavazás végeredménye bizonytalan, de árulkodó, hogy ehhez a jogi csűrés-csavaráshoz folyamodtak.