Európai Parlament

Deutsch: az érintettek nem tiltakoztak Soros György „lobbiszervezetének” listakészítése ellen

2019. 01. 31.

Egyetlen érintett sem tiltakozott, amikor Soros György egyik erős „lobbiszervezete” listát készített a „megbízható sorosista EP-képviselőkről” – mondta Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő Brüsszelben szerdán, újságírói kérdésre válaszolva.

A Magyarországgal foglalkozó sokadik vitát követően világossá kell tenni, hogy az Európai Parlamentnek nincs semmi joga politikai vitát folytatni egy európai uniós tagállammal – közölte a politikus.
A képviselő a magyarországi helyzetről szóló európai parlamenti vita után azt mondta magyar újságíróknak, hogy az EP bevándorláspárti többsége még mindig felhatalmazva érzi magát egy szuverén országgal kapcsolatos politikai vitára.
A magyar kérdés újbóli napirendre vétele csak ürügy, azért került elő újra, mert a zajló európai parlamenti kampányban „elvtársi segélyt” akart adni az EP balliberális, bevándorláspárti többsége a szintén markáns bevándorláspárti magyar ellenzéknek – közölte Deutsch Tamás.
Véleménye szerint a vita „tőről metszett” politikai összecsapás volt az EP bevándorláspárti többsége és az EP-ben jelenleg kisebbségben lévő, a bevándorlást elutasító politikai erői között. 
Elhangzottak szemenszedett hazugságok, és olyan állítások, amelyek tagadták a valóságot – mondta.
„Az ami már hosszú idő óta zajlik az Európai Parlamentben, nem kevesebbet jelent, mint azt, hogy gyakorlattá vált a közép- és kelet-európai országok lenézése” – fogalmazott a képviselő.
Deutsch Tamás összeférhetetlennek nevezte, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke, megválasztott európai szocialista csúcsjelöltként, „visszaélve” bizottsági pozíciójával, egy „néppárti uniós tagállammal” folytat vitát az EP-ben.