Európai Parlament

Deutsch Tamás: Végre megvalósul Soros dédelgetett álma

2019. 01. 08.

Közösségi oldalán kommentálta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője, hogy az ellenzék egységes listával indulna neki a tavaszi EP-választásoknak.

„Teremtsük meg az egységet az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon is! Egy az egy ellen!” – mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője a szombati ellenzéki tüntetésen, ami nyilvánvalóvá tette, hogy az ellenzéki pártok egy közös, bevándorláspárti listába tömörülve vágnak neki a májusi európai parlamenti választásnak.
Ezt kommentálta Facebook-bejegyzésében Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője, monvdán, hogy „a Gyurcsány-Jobbik-Szél-Hadházy-MSZP-LMP-Momentum-Párbeszéd és a többi, és a többi összeborulással végre megvalósul Soros György régóta dédelgetett álma”, nevezetese, hogy „közös a bevándorláspárti tábor, közös a bevándorláspárti zászló, közös a bevándorláspárti lista”.

Deutsch Tamás szerint a közös jelmondat a következő lehetne: „Hajrá, Soros-terv, hajrá, ellenzék!”, listavezetőnek pedig Judith Sargentinit javasolja az ellenzéknek.

Tőről metszett bevándorláspártiak alkotják a magyar ellenzéket – fogalmazott lapunknak Deutsch Tamás. A Fidesz-KDNP EP-képviselője emlékeztetett, az MSZP-s, DK-s, párbeszédes és LMP-s képviselők „minden alkalommal lelkesen megszavazták azokat a bevándorláspárti előterjesztéseket, amelyek az EP asztalán feküdtek. Felidézte, ilyen javaslat volt a menedékkérelmi eljárások lefolytatásának elvétele a tagállamoktól, az illegális bevándorlás legalizálása, a határvédelem elleni fellépések, a fejlesztési pénzek átcsoportosítása a migráció megszervezésére, a migránsvízum és a bevándorlókat segítő NGO-k támogatása is.
Hozzátette, hasonló politikát folytatnak Magyarországon is, hiszen folyamatosan támadták a műszaki és a jogi határzárat, nem szavazták meg a betelepítéssel szembeni alkotmánymódosítást és ellenezték a Stop Soros törvénycsomagot is.

A keddi tüntetéssel pedig – folytatta Deutsch – a bevándorláspárti ellenzék nagy csinnadrattával hozzákezd az EP-választási kampányához, közös bevándorláspárti zászlót és tábort szeretnének, a kampányesemény sztárfellépője pedig az a Judith Sargentini, aki hazánkat megtámadó, lejárató jelentést készített. Emlékeztetett, a holland képviselő „folyton az elfogulatlanságáról, a tárgyilagosságáról papolt”, de „kibújt a szög a zsákból”, hiszen első adandó alkalommal, a bevándorláspárti politikai ikonikus alakjaként, közösen lép fel a magyar ellenzékkel.

Megjegyezte – ahogyan Facebook-posztjában is fogalmazott – Sargentini akár a magyar bevándorláspárti ellenzéki lista vezetője is lehetne. Deutsch szerint egyébként az egész jogállamisági eljárás elejétől fogva hiteltelen, világos, hogy a bevándorláspárti politikai erők újabb támadást indítanak a tömeges illegális migrációt elutasító magyar kormány ellen. Emlékeztetett, az EP-választáson egyik oldalon a bevándorláspárti erők állnak majd, a másikon pedig a magyar polgárokat megvédeni akaró, illegális bevándorlást elutasító Fidesz-KDNP.