Európai Parlament

Felháborító a magyar államiság és a nemzeti függetlenségünk szimbólumának, a magyar Országháznak a méltatlan és ízléstelen ábrázolása az Európai Néppárt részéről. Több tiszteletet a magyaroknak!

2021. 07. 07.

Az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportja a magyar gyermekvédelmi törvény plenáris vitájához közzétett sajtóközleményében a magyar Országház szivárványszínűre pingált képét használja. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja felháborítónak tartja az ízléstelen provokációt és tiltakozik a magyar államiság és a nemzeti függetlenségünk minden magyar ember szívének egyformán kedves szimbólumának méltatlan megcsúfolása ellen! Több tiszteletet a magyaroknak!

Az Európai Néppárt végigpanaszkodta Európát, amikor Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság néppárti elnökének képe szerepelt Magyarországon egy plakáton. Ezek után a magyar államiság és a nemzeti függetlenségünk minden magyar ember szívének egyformán kedves szimbólumát, a magyar Országház – idén éppen 120 éves – történelmi épületét gúnyolja ki az EPP durván és ízléstelenül!

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja a leghatározottabban tiltakozik az EPP európai parlamenti képviselőcsoportja nevében kiadott sajtóközlemény képi megjelenítése ellen, ami sértő minden jóakaratú magyar ember számára. Több tiszteletet követelünk a magyaroknak!