Egyéb

Héthatár Konferencia Újbudán

Héthatár Konferencia Újbudán

2013. 02. 16.

Ahogy a híradásokból is lehetett értesülni, az Európai Tanács tagjai, az Unió tagállamainak állam és kormányfői döntöttek arról, hogy mekkora lesz a 2014-2020-ig terjedő 7 éves időszakban az Unió költségvetése, milyen célra, mennyi pénz jut. A fejlesztési források közül melyik ország mennyit kap. Az alkufolyamatnak köszönhetően az egy főre jutó uniós fejlesztési támogatásokat tekintve a 27 tagországból a második helyre került Magyarország.

– Ezeknek a pénzeknek a felhasználásához arra van szükség, hogy elkészítsük az úgynevezett Partnerségi megállapodás nevet viselő nemzeti fejlesztési programunkat. 7-8 operatív programot kell előkészíteni, hogy a közlekedés fejlesztésben, a humán erőforrás fejlesztésben, a munkahelyteremtésben, a gazdasági életben a kis- és középvállalkozásokat tekintve az előttünk álló 7 évben, mit akarunk csinálni.

Az erre vonatkozó jogszabályok még nem születtek meg az Unióban. A jogszabályok jelenlegi állásáról adtunk tájékoztatást, illetve arról, hogy milyen módon tudnak a kormány, az egyes minisztériumok illetve a megyei önkormányzatok által irányított programozási, tervezési munkába a települési önkormányzatok (Budapest Fővárostól a legkisebb településig, Magyarországon és a határon túli területeken működő önkormányzatok) bekapcsolódni – mondta el Deutsch Tamás.