Európai Parlament

Megelőlegezett bizalommal, de határozott elvárásokkal vagyunk az Európai Bizottság új elnöke iránt

2019. 07. 16.

A Néppárt magyar nemzeti delegációja megelőlegezett bizalommal, de határozott elvárásokkal van az Európai Bizottság új elnöke iránt. A Fidesz-KDNP delegációja támogatta Ursula von der Leyen megválasztását.

Bízunk benne, hogy a néppárti Ursula von der Leyen vezetésével olyan új Európai Bizottság fog felállni, amely kiegyensúlyozottabb, józanabb uniós vezetést hoz és új korszakot nyit az unió bevándorláspolitikájában is. Az Európai Bizottság új elnökén számon fogjuk kérni a magyar emberek akaratát. A magyar emberek ugyanis egyértelművé tették, hogy olyan új uniós vezetőket szeretnének, akik megállítják a  bevándorlást,  tisztelik a közép-európai országokat, a nemzeteket és nem sértik a nemzetek szuverenitását.

Az új Európai Bizottságnak alapvető a felelőssége abban, hogy megvédje végre Európát a bevándorlástól, mert a tömegessé vált illegális migráció veszélyezteti Európa biztonságát, jövőjét és kultúráját. Az új Európai Bizottságnak nem támogatni és menedzselni kell a migrációt, hanem megállítani. Ehhez mielőbb meg kell szervezni az Európai Unió külső határainak védelmét, és nem büntetni, hanem segíteni kell a tagállamokat is a migráció elleni védekezésben.

Elvárjuk továbbá, hogy az Európai Bizottság új elnöke a fejlesztési és agrártámogatási források elosztásában is szüntesse meg a kettős mércét. Az uniós támogatások ugyanis nem könyöradományok, hanem az EU alapvető célját, a gazdasági, társadalmi és területi kohézió elérését szolgáló befektetések, amely a közép-európai országokat megilletik.