Hírek

Megvédjük Magyarországot az európai baloldal újabb hazugságaival szemben!

2024. 02. 06.

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén a baloldal egyértelműen hazug vádak alapján és politikai hangulatkeltés céljából történő kezdeményezésére, napirenden szerepelt a magyar börtönök helyzete Ilaria Salis és társai által magyar és külföldi állampolgárok ellen brutálisan elkövetett antifasiszta  támadások magyarországi tárgyalásai miatt. Győri Enikő a napirendi pont kapcsán kiemelte: teljesen világos, hogy az európai baloldal azzal a céllal vette napirendre az ügyet, hogy Magyarországot újra alaptalan vádakkal járassa le és politikai hangulatkeltéssel avatkozzon be az olasz és magyar miniszterelnök kapcsolatába. Az Európai Parlament vezetése pedig ismét partner a baloldali többség hazugságokon alapuló lejáratásában azzal, hogy napirendre vette az ügyet. Iliana Salisnak és bűntársainak a Magyarországon brutális kegyetlenséggel, magyar és külföldi állampolgárok ellen elkövetett tetteikért felelniük kell. Deutsch Tamás a napirendi pont kapcsán kiemelte: minden jóérzésű ember, magyar és nem magyar az áldozatokkal érez együtt. Ezzel szemben mind az elkövetők, mind az európai és magyar dollárbaloldal által médiában kreált, Magyarországot lejáratni szándékozó cikk semmibe veszi az áldozatokat, miközben az elkövetőt akarják sajnáltatni. Hozzátette: továbbá minden kísérlettel szemben sem sikerült politikai vitát vagy konfliktust létrehozni Olaszország és Magyarország kormányai között. Kiemelte: mi, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja, megvédjük Magyarországot az európai baloldal újabb alaptalan és rágalmazó  támadásaival szemben.

Az Európai Parlament ülésnyitásakor Győri Enikő, a Fidesz EP-képviselője ügyrendi felszólalásában felhívta a figyelmet: az EP baloldali többsége megalapozatlan vádak alapján ismét arra használja a plenáris ülést, hogy Magyarországot lejárassa. „Felháborító, hogy az Európai Parlament vezetése pedig ehhez segédkezve, a tisztességes eljáráshoz való jogot kizárva lehetőséget sem ad magyar képviselőknek a felszólalásra! 

Győri Enikő fideszes EP-képviselő a vita kapcsán kiemelte: ahogy az Európai Parlamentben ezt megszoktuk, az európai baloldal azért kreálta ezt az ügyet, hogy újfent alaptalan vádakkal lejárassa Magyarországot. Nézzük a tényeket: külföldi, magukat antifasisztának nevező emberek – Ilaria Salis és társai – kimondottan azzal a céllal utaztak egy éve Budapestre, hogy ott szétverjenek egy náci tüntetést. Mivel ezt a magyar rendőrség tiltja, ezért konkrét célszemélyek híján véletlenszerűen, ruházatuk alapján kiválasztott átdozataikra hátulról rátámadva, brutális sérüléseket okoztak ártatlan magyar és külföldi állampolgároknak. Az akciót térfigyelő kamerák rögzítették. Ilaria Salis fogvatartási körülményei megfelelnek az uniós előírásoknak az ellátás és a higiéniás körülmények tekintetében is, nálunk a börtönök célja a fogva tartás, nem a luxuskörülmények biztosítása. Tény továbbá, hogy Ilaria Salis vádlott az eljárás során többször nem mondott igazat, szavahihetősége tehát megkérdőjelezhető. Magyarországon sok évtizede – más, európai országokhoz hasonlóan – a tárgyalásra való vezetés módja igazodik a vád súlyosságához. Ezért kellett a vádlottnak lábbilincset viselnie. „Így tehát világosan kijelenthető: az európai baloldal által kezdeményezett mai plenáris napirendi pont – magyar képviselők felszólalásának lehetősége nélkül, politikai befolyásolási kísérlet a független magyar igazságszolgáltatásba. Elég ebből! Az Európai Parlament nem rögtönítélő bíróság, az intézmény tekintélyére pedig súlyosan rombolja, hogy lábbal tiporják az olyan európai értékeket, mint a tisztességes eljáráshoz való jog. Szégyelljék magukat!” – tette hozzá Győri.

Deutsch Tamás a vitát követően újságíróknak nyilatkozva kiemelte: minden jóérzésű ember, magyar és nem magyar az áldozatokkal érez együtt. Ezzel szemben mind az elkövetők, mind az európai és magyar dollárbaloldal által médiában kreált, Magyarországot lejáratni szándékozó cikk semmibe veszi az áldozatokat, miközben az elkövetőt akarják sajnáltatni. Hozzátette: továbbá minden kísérlettel szemben sem sikerült politikai vitát vagy konfliktust létrehozni Olaszország és Magyarország kormányai között. Kiemelte: mi, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja, megvédjük Magyarországot az európai baloldal újabb alaptalan és rágalmazó  támadásaival szemben.