Ne költhessenek uniós forrásokat az illegális bevándorlást elősegítő célokra

Deutsch Tamás benyújtotta módosító indítványait a 2019-es uniós költségvetéshez. A Fidesz európai parlamenti képviselője 4,3 milliárd euróval emelné a regionális fejlesztési forrásokat a jövő évben. A képviselő továbbá támogatja, hogy ne költhessenek uniós forrásokat az illegális bevándorlást elősegítő célokra.

Deutsch Tamás a beadott költségvetési módosítók kapcsán elmondta: a regionális fejlesztési projektek megvalósítása teljes gőzzel folyik, a tagállamok, így Magyarország is egyre több már létrejött beruházás számláit küldik Brüsszelnek. 2019-ben is rekord összegű kohéziós forrás kifizetése várható Magyarországon, ezért kiemelten fontos, hogy elegendő forrás álljon rendelkezésre a tagállami számlák kiegyenlítésére, így 10%-kal, összesen 4,3 milliárd euróval növelnénk a regionális fejlesztési forrásokat. Egy, a teljes hétéves uniós pénzügyi kerettervet meghatározó szempont, hogy elkerülhessük a korábbi programok zárásánál felmerült kifizetési krízist, amikor a ciklus végére nem maradt elég forrás a költségvetésben. Ezzel egyben a következő, 2020 után kezdődő uniós fejlesztési programok pénzeit is biztosíthatjuk.

A Fidesz EP-képviselője kiemelte: a Tanács zárolná az illegális migráció kezeléséhez kapcsolódó forrásokat  (460 millió euró kötelezettségvállalást és 94,5 millió euró kifizetést), mert a tagállamok nem tudtak megállapodni az ehhez kapcsolódó kérdésekben. Ez a tanácsi döntés teljes mértékben tükrözi a magyar érdekeket, így az Európai Parlamentben mindent meg fogunk tenni ezen álláspont megvédése érdekében. „Ne költhessenek uniós forrásokat az illegális bevándorlást elősegítő célokra” – hívta fel a figyelmet Deutsch Tamás néppárti politikus.