Európai Parlament

Soros György dróton rángatja az Európai Bizottságot

2019. 01. 23.

Az Európai Bizottság tagjainak nyilvános naptára szerint (https://ec.europa.eu/co…/commissioners/2014-2019/calendar_en) az elmúlt négy évben Soros György összesen legalább 15 alkalommal folytatott személyes tárgyalást az Európai Bizottság elnökével, első alelnökével, alelnökeivel és biztosokkal.

A http://lobbyfacts.eu/ adatai szerint Soros György egyik NGO-ja, az Open Society European Policy Institute lobbistái 2014 és 2018… között legkevesebb 49 alkalommal tárgyaltak az Európai Bizottság vezető tisztségviselőivel (biztosokkal, kabinettagokkal, főigazgatókkal). Soros György és lobbistái az elmúlt esztendőkben összesen tehát legalább 64 alkalommal tárgyaltak az Európai Bizottság vezető tisztségviselőivel.

Ennyiszer az Unió tagországainak egyetlen állam- illetve kormányfőjének sem volt lehetősége az Európai Bizottság vezetőivel közvetlenül egyeztetni.
Az Európai Bizottság tagjainak nyilvános naptára szerint Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke az elmúlt években legkevesebb négy alkalommal személyes találkozóra fogadta Soros Györgyöt.
A négy találkozóval kapcsolatban írásbeli kérdést nyújtottam be az Európai Bizottsághoz.

Nincs tovább lehetőség a titkolózásra, nyilvánosságra kell hozniuk minden információt a Soros Györggyel folytatott egyeztetésekről.
Ennyi.