A magyar futball csillagai a Balassi Intézetben

2012. 02. 03.

A Brüsszeli Magyar Balassi Intézet útjára indította a "A magyar futball csillagai" rendezvénysorozatot. A brüsszeli magyar közösség hagyományosan nagy érdeklődést mutat a labdarúgás iránt. Ezt az is jól mutatja, hogy Knoll József (Szepi bácsi) 16 éve szervez kispályás focimeccseket Brüsszelben, ezzel is erősítve az itteni magyar közösséget.

A rendezvénysorozat, melynek fővédnöke Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő volt, azokat a magyar futballistáinkat mutatta be, akiknek neve Európa-szerte ismert, ezért méltán lehetünk rájuk büszkék. Az első beszélgetésre február 2-án este nyolc órakor került sor; három Belgiumban játszó magyar focista szerepelt a vendégek között: Juhász Roland az Anderlecht, Czvitkovics Péter a Kortrijk, Tőzsér Dániel pedig a Genk csapatát erősíti.

A beszélgetést Gyévai Zoltán (Bruxinfo), Udvarhelyi Tibor (Duna TV), Veress Béla (MTI) újságírók moderálták a tőlük megszokott frappáns felvetésekkel".