Hírek

Brüsszeltől több tiszteletet várunk a kommunizmus áldozatainak

2018. 05. 05.

A Fidesz több tiszteletet vár Brüsszeltől a kommunizmus áldozatainak – hangsúlyozta Deutsch Tamás a Terror Háza Múzeum előtt, szombaton.

A kormánypárt európai parlamenti (EP) képviselője sajtótájékoztatóján azt mondta: megdöbbenésüknek és felháborodásuknak kell hangot adniuk amiatt, hogy az Európai Bizottság elnöke nyíltan ünnepli a kommunizmus szellemi atyját.

Deutsch Tamás ennek kapcsán felhívta a figyelmet, Jean-Claude Juncker részt vett a Karl Marx születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Mint mondta: ez egészen elképesztő, és ismét emlékeztetni kell az Európai Bizottság elnökét, hogy az unió keleti fele nem is olyan régen kommunista diktatúra elnyomása alatt élt.

Az EU ezen részén a Marx nevéhez köthető kommunista ideológia nevében tízmilliókat gyilkoltak meg, börtönöztek be, tettek egy életre nyomorulttá, köztük magyar emberek tíz- és százezreit is üldözték – mondta a fideszes EP-képviselő.

Juncker magatartása nem kevesebbet jelent, mint a kommunizmus áldozatai emlékének gátlástalan megcsúfolását – mutatott rá a néppárti EP-képviselő.

Ráadásul amit Jean-Claude Juncker tett, az élesen ellentétes pártcsaládja, az Európai Néppárt álláspontjával. A néppárt, a Fidesz ugyanis azért küzd, hogy a náci és kommunista diktatúrák bűneit uniós szinten ítéljék el, és a lehető leghatározottabban elutasítunk minden olyan magatartást, amely ezeknek az embertelen diktatúráknak a bűneit akarja szépítgetni – közölte a kormánypárti politikus.