Deutsch Tamás: Kulcsfontosságú a fiatalok sportolásra nevelése!

2013. 10. 13.

Bár Deutsch Tamás – saját elmondása szerint – nincs kirobbanó formában, de azért nyugodtan állíthatjuk: a nagyobbik kormánypárt európai parlamenti képviselőjén nem látszik életkora.

– Már a három és fél hónapos gyermekemmel való közös, mintegy egy kilométeres babakocsis kocogás is sok erőt vett ki belőlem a vasárnapi SPAR Budapest Maratonon, – kezdte a politikus – de azért megérte részt venni ezen a jeles eseményen.

Az „örökifjú” honatya elárulta, bár jelentős sportmúlttal rendelkezik, mára – bokros teendői közt – sajnos nem sok mindenre van ideje.

– Ugyan 20 éves koromig versenyszerűen atletizáltam, ám mostanra már a baráti focik is elmaradnak. Persze ha időm engedi, akkor minden lehetőséget megragadok a mozgásra, emellett pedig én is odafigyelek az egészséges életmódra: ha másképp nem, az étrendem átalakításával.

A 47 éves képviselő a rendezvény kapcsán kiemelte: örömteli, hogy a korábbi Budapest Maraton így kinőtte magát, és mára nem csak egy sima hétvégi sportesemény, hanem egy valódi mozgalom lett belőle.

– Nagyszerű volt látni, hogy ilyen sokan róják a kilométereket fővárosunkban. Véleményem szerint egyébként is kulcsfontosságú, hogy a magyarok az eddig tapasztaltaknál egy kicsit jobban odafigyeljenek magukra.

Deutsch Tamás a SamsungSport.hu és a MOB közös SMART kilométergyűjtő akcióját is dicsérte.

– Nagyszerű ez a program, és ezt most nem csak a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökeként mondom. Remélem, a kezdeményezésnek köszönhetően minél több honfitársam kiveszi majd a részét az ötkarikás csapat támogatásából. Külön fontosnak tartom, hogy az ilyen programok a fiatalokat is megcélozzák, elvégre ők jelentik a jövőt hazánk számára! Mostanra sajnos eljutottunk odáig, hogy 5-6 éves korban a gyermekek nem mozognak eleget, pedig pont ekkor kellene őket a helyes irányba terelni! A hasonló tömegsport-rendezvények, programok, a szabadban való családi időtöltés, a jó társaság és a baráti meccsek, küzdelmek amellett, hogy fizikai fejlődésükre is hatnak, olyan alapvető tulajdonságokkal ruházzák fel őket, mint az akaraterő, a csapatmunka, a küzdeni tudás és az önbizalom.

Fachet Imola – samsungsport.hu