Hírek

Jókedv recept nélkül

Jókedv recept nélkül

2010. 01. 25.

A főherceg köszöntőjében elmondta, hogy a fővédnökséget két okból vállalta el: egyrészt a nemes, jótékony cél miatt, másrészt ükanyja, Erzsébet királyné hagyatéka miatt, aki számára nagyon fontos volt az egészség. A főherceget felesége, Habsburg- Lotharingiai Cristiana főhercegnő is elkísérte.
A köszöntők sorát Ádám Veronika akadémikus folytatta, aki elmondta: bár otthonosan mozog a bálok világában, de ez az első alkalom, hogy fővédnök is egy ilyen patinás eseményen. Az akadémikus számára – mint mondta, azért örömteli ez a lehetőség, mert egy jótékonysági eseményhez adhatta a nevét.
A bál védnöke – dr. Wittman Tibor tanszékvezető egyetemi tanár és dr. Lázár György tanszékvezető egyetemi tanár mellett – dr. Lázár János polgármestere volt, aki beszédében köszönetet mondott a 2007- es egészségügyi törvénymódosítások által halálra ítélt intézmény megmentőinek. Kiemelte az emberek összefogását, amely a három évvel ezelőtti kórháztüntetésen mutatkozott meg. A városvezető szerint országos elismerést vívtak ki azok, akik ezért az ügyért harcoltak. Az orvosok, a kórház dolgozói, a város polgárai, a vállalkozók, a támogatók mind elismerést érdemelnek.
A jótékonysági eseményt dr. Kallai Árpád az Erzsébet Kórház főigazgatója nyitotta meg.
Az eseményen több ismert közéleti személyiséggel is találkozhattak a vendégek: jelen volt Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, Martonyi János korábbi külügyminiszter, Vizi E. Szilveszter a Magyar Tudományos Akadémia egykori elnöke, a bál fővédnöke, Ádám Veronika férje.
Az egyik asztalnál Deutsch Tamás vendégeként Magyar Annát, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökét pillantottuk meg, aki elmondta, nagyon fontosnak tartja a jótékonysági eseményeket. Ezen az esemény a gyógyítás minőségének növelését lehet támogatni, ami kiemelt fontosságú cél – érvelt a vezető. 

(www.promenad.hu)

A bálon készült képeket itt tekinthetik meg.