Hírek

November 15-re a kormány elé kerülnek a javaslatok

November 15-re a kormány elé kerülnek a javaslatok

2015. 09. 29.

Az InternetKon vezetője a Média Platform szakmai rendezvényen tartott előadásában felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány-előterjesztés összeállításában számítanak minden szakmai és társadalmi szervezet közreműködésére, számukra élő és aktív részvételi lehetőséget akarnak biztosítani.

A miniszterelnöki biztos arra biztatott mindenkit, hogy a szeptember 30-ig tartó konzultáció még hátralévő napjain éljen a véleménynyilvánítás lehetőségével és töltse ki az InternetKon20 kérdőívet. Majd megerősítette: olyan irányba fejlesztik a magyar internetet, amilyen akaratot, szándékot a polgárok kialakítanak az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció során.

Deutsch Tamás hozzátette, nem mindegy milyen fejlődési, fejlesztési irányt vesz a következő években a világháló, mennyire marad sokszínű és szabad az internet világa. Ezzel kapcsolatban utalt arra, hogy Indiában ma mindenki ingyen internethez juthat, de azzal a feltétellel, hogy csak azt a 30 közösségi médiaplatformot és online felületet használhatja, amit az adott szolgáltató nyújt számára. Az internet a világban nagy átalakulás előtt áll, és az egyik nagy kérdés, hogy megmarad-e a tájékozódási szabadság – mondta az InternetKon vezetője.