Salamon Béla emléktáblájának avatása

2015. 06. 15.

– Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni – kezdte az emlékezetes kabarétréfa felidézésével Stern Péter, az MTK Baráti kör elnöke, majd méltatta Salamon Béla munkásságát.

Stern külön köszönetet mondott Sevcsik Lászlónak, a szervezet elnökségi tagjának azért, hogy ötletgazdaként végigvitte az emléktábla ügyét, a gondolattól a megvalósításig.
Deutsch Tamás, a Magyar Testgyakorlók Köre elnöke, beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy Salamon Béla nemcsak szurkoló volt, hanem általa is sokan váltak azzá, hiszen a soha nem rejtette véka alá, hogy melyik csapatért szorít, így akik őt szerették, könnyen, könnyebben váltak, válhattak a kék-fehér klub híveivé.

Salamon Béla kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy június utolsó napjaiban, a Centrál Kávéházban rendeznek estet, melyen felidézik a komikus szellemét egykori szerepeit, kabarétréfáit bemutatva.

A klub elnöke elmondta, hogy az MTK szeretne minél több sportolójának, edzőjének, szurkolójának emléket állítani, és erre lehetőséget, teret nyújt a 2016 nyarán elkészülő új Hidegkuti Nándor Stadion.

A beszédek után a két elnök és a szurkolók elhelyezték az emkékezés koszorúit, így mától a XIII. kerület Hegedűs Gyula utca 29/B. falán emléktábla hirdeti: ITT MTK-SZURKOLÓ ÉLT.