Hírek

Újjá kell építeni Magyarországot

Újjá kell építeni Magyarországot

2010. 02. 05.

Itt az ideje, hogy Magyarországnak erős vezetése legyen – szögezte le országértekelő beszédében Orbán Viktor, arra emlékeztetve: ma Magyarországot gyengének látják, melynek oka a gyenge kormányzás. Mint fogalmazott, olyan kormányra van szükség, amely képes megoldani a gondjainkat idehaza, kellő határozottsággal lép fel a nemzetközi színtéren és felelősen kezeli a pénzügyeket, nem nyomja rá bélyegét a munkájára a bűnözés, a hatalommal való visszaélés.

 

 

A Fidesz elnöke hozzátette: 2009-ben új világ született, mely egyértelműen megmutatta, nem lehet az élet minden területét a piacra bízni, szükség van az állam szerepére is. Ha ismét meg akarjuk találni helyünket a világban, akkor erős nemzetre és erős nemzetgazdaságra van szükségünk – szögezte le Orbán Viktor, kiemelve: a Gyurcsány-korszak sok kárt okozott az országnak, azonban van erőnk ahhoz, hogy nagy és átfogó változást vigyünk véghez. Mint folytatta, a változáshoz szükség van egy biztos iránytűre, ez pedig a józan ész lehet. A Fidesz elnöke a józan ész nevében a szélsőségek elutasítását hangsúlyozta. A szélsőségek közé sorolta a jelenleg hatalmon lévőket, illetve azokat, akik törvényen kívül helyezik magunkat, és céljaik eléréséhez akár az erőszakot is megengedhetőnek tartják.

A jövő kormányzásának kell következnie, nem a bosszú kormányzásának, ez azonban nem jelentheti azt, hogy szemet hunyunk és átlépünk afelett, ami az elmúlt nyolc évben történt – jelentette ki Orbán Viktor, hozzáfűzve: a felelősségrevonással nem a múltnak tartozunk, hanem a jövőnek. A Fidesz-elnök szerint a politikának ismét az emberek, a nagy többség felé kell fordulnia.

"Magyarországot újjá kell építeni" – szögezte le Orbán Viktor, rámutatva: mindezt a gazdaság talpra állításával kell kezdeni. Hozzáfűzte azt is, a munka, az otthon, a család, az egészség és a rend értékét kell megtenni a kormányzati munka alapjául. A Fidesz elnöke a következő kormány feladatai közé sorolta a magyar termékek, a magyar áru, a termőföld és a hazai vízkészlet megvédését, a háziorvosok és az egészségügy helyzetének rendezését, a szociális biztonság, a közrend és a közbiztonság helyzetének helyreállítását. Ugyanakkor hozzátette: a változásnak az élet minden területére ki kell terjednie.

Orbán Viktor végül úgy fogalmazott: készen állok az erős és felelős kormányzásra.

* * *

Az összegyűlt vendégek között foglalt helyet Mádl Ferenc volt köztársasági elnök és felesége, Mádl Dalma.

Megjelent mások mellett Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Pokorni Zoltán és Varga Mihály Fidesz-alelnök, Tarlós István fideszes fővárosi frakcióvezető, Rogán Antal V. kerületi polgármester, Schmitt Pál EP-alelnök és Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő,  valamint Pozsgay Imre volt államminiszter, Stumpf István, az Orbán-kormány egykori kancelláriaminisztere, Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, Jókai Anna író, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egykori játékosai, Kárpáti György egykori vízilabdázó, a fogathajtó világbajnok Lázár testvérek, Balázs Péter színész, valamint Hámori József volt kulturális miniszter.

 

(fidesz.hu)