Európai Parlament

A polgári oldal meg fogja védeni a magyar termőföldet

A polgári oldal meg fogja védeni a magyar termőföldet

2009. 10. 12.

„Nem az oroszok ültették a nyakunkra őket, hanem választások útján jutottak hatalomra a szocialisták" – mutatott rá a fideszes politikus, a Kisgazda Polgári Egyesülettel közösen tartott fórumon. Hozzátette, a vezetőink nem a „megváltóink”, ezért mindenkinek részt kell venni a politikában, a közéletben. Az elmúlt hét év legnagyobb bűnének azt tartja Kövér László, hogy elvették az emberek hitét, jövőképét. „Csak azt tudom ígérni, megadjuk mindenkinek a lehetőséget arra, hogy értelmes munkával hozzá tudjon járulni ennek az országnak az újjáépítéséhez” – mondta el végül a Fidesz választmányi elnöke.
Túri-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke szerint a jövő évi költségvetés a „8 éves kifosztásunknak a beteljesülése”. Ezt a kifosztott országot pedig csak együttes erővel tudjuk talpra állítani.
A fórum meghívott előadója volt Deutsch Tamás Európai Parlamenti képviselő, aki beszédében kiemelte, a reményei szerint 2010-ben kormányra kerülő polgári oldal meg fogja védeni a magyar termőföldet. Rámutatott arra, hogy az elmúlt három évben eddig több pénzt fizettünk az uniónak, mint amennyi európai uniós támogatást a magyar kormány ténylegesen kifizetett az arra jogosultaknak. Három év alatt több mint 650 milliárdot fizettünk be, és mindössze 480 milliárd uniós támogatást fizetett ki a kormány. Ezt Deutsch képtelen állapotnak nevezte. Szerinte a következő években sokkal hatékonyabb és ésszerűbb rendszert kell működtetnünk, mert jelenleg nem az Unión múlik, hogy mennyi pénzt tudunk az ország fejlődése érdekében felhasználni.