Európai Parlament

A szocialisták megint a magyar emberek ellen lépnek fel

A szocialisták megint a magyar emberek ellen lépnek fel

2014. 09. 07.

Deutsch Tamás szerint jelenleg is arról van szó, hogy a magyar szocialisták tollba akarják mondani európai párttársaiknak az álláspontjukat. A fideszes képviselő elfogadhatatlannak tarja a magyar szocialisták megnyilatkozását, mely szembemegy a nemzeti érdekekkel, azokat figyelmen kívül hagyja és hátba támadja.

A Fidesz EP-képviselője emlékeztetett arra, az MSZP a 2010-es és a 2014-es országgyűlési választáson is súlyos vereséget szenvedett, a magyar választók szabad és demokratikus választáson a bizalmukat a Fidesz-KDNP-koalíciónak adták. Hasonlóan történt az EP-választásokon is, 2004-ben 9, 2009-ben 4, 2014-ben mindössze 2 MSZP-s EP képviselő kapott mandátumot – tette hozzá. Még két EP-választás, és ha mindent így csinálnak tovább, akkor nem kell a Brüsszelbe indulással törődnie egy szocialista politikusnak sem, mert nem lesznek képviselőik az Európai Parlamentben – jegyezte meg.

Deutsch Tamás leszögezte: Navracsics Tibor jó jelölt; az ő jelölése pozitív fogadtatásra talált Brüsszelben. Navracsics Tibort az egyik legalkalmasabb, legfelkészültebb jelöltnek tartják – fűzte hozzá.

A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy az Európai Parlament egy szavazással választja meg az új Európai Bizottságot, minden tagjával együtt. Így ha bárki nemmel szavaz majd, akkor az az egész Európai Bizottságra szavaz nemmel. Deutsch Tamás szerint a mostani, Ukrajna területén tapasztalható háborús konfliktus időszakában és a pénzügyi válság máig tartó hatásai közepette kevés felelőtlenebb döntés képzelhető el, mint az, hogy nem választják meg az Európai Bizottságot.

A fideszes politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZP-s EP-képviselő az európai szocialisták álláspontjaként beszélt arról, hogy kifogások lennének Navracsics Tiborral kapcsolatban. A sajtótájékoztatón Deutsch Tamás bemutatta az Európai Tanács tegnapi sajtóközleményét, mely arról szól, hogy az unió állam és kormányfőinek testülete az Európai Bizottság megválasztott elnökének javaslata alapján jóváhagyta és támogatta valamennyi bizottsági jelöltet, valamint mindannyiukat támogató javaslatával terjesztett az Európai Parlament elé. Olyan európai szocialista politikusok támogató döntéséről van szó, mint például a francia köztársasági elnök, vagy a dán miniszterelnök-asszony. Az Európai Tanácsban az Európai Néppárthoz, az európai liberálisokhoz és szocialistákhoz tartozó állam és kormányfők is egyhangúlag támogatták valamennyi  uniós biztosjelölt személyét– jegyezte meg.

Deutsch Tamás felszólítja az MSZP-t és arra kéri két EP-képviselőjüket, hogy álljanak a magyar érdekek pártjára, támogassák az Európai Parlament plenáris ülésén és a bizottságokban Magyarország európai uniós biztosjelöltjét, Navracsics Tibort.

Személyes ismeretségre és közös munkatapasztalatokra is építve a Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői üdvözölték Navracsics Tibor jelölését, és a magyar biztosjelöltet minden rendelkezésre álló eszközzel támogatni fogják – húzta alá Deutsch Tamás.

fidesz.hu