Európai Parlament

Az európai emberek biztonsága az első

2018. 12. 12.

Az Európai Parlament ma jóváhagyta a terrorizmussal foglalkozó különbizottság jelentését. A téma fontosságát sajnos különösen időszerűvé teszi a tegnap esti strasbourgi terrorcselekmény. A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja szerint mindent meg kell tenni azért, hogy az európai emberek visszakapják biztonságukat. 

Az elfogadott jelentés kiemelt jelentőségű, mert benne az Európai Parlament először ismeri el az illegális migráció és a terrorizmus közötti összefüggést, és végre kimondja a nyilvánvalót, hogy az európai terrorcselekmények elkövetői számos esetben az illegális migrációs útvonalakon keresztül jutottak be az Unió területére. Az EP bevándorláspárti többsége azonban nem támogatta egy állandó terrorizmussal foglalkozó bizottság létrehozását, annak ellenére, hogy nem egy átmeneti problémáról van szó.

A Fidesz-KDNP EP-delegációja a jelentés mellett szavazott és egy állandó terrorizmussal foglalkozó bizottság létrehozását is támogatja az Európai Parlamentben. Azonban a baloldali magyar EP-képviselők közreműködésével a plénum elvetette ezt a javaslatot, bizonyítva ezzel, hogy számukra továbbra sem az európai emberek biztonsága az első.