Európai Parlament

“Csendben, de szorgalmasan készülünk”

“Csendben, de szorgalmasan készülünk”

2009. 03. 19.

Deutsch Tamás várakozásai szerint feltehetően június 7-én kerül sor a választásokra, amelyre "csendben, de szorgalmasan" készülnek. A várható kampányról szólva elmondta, hogy abban komoly szerepet fognak játszani mind a 176 egyéni választókerület Fidesz-szervezetei, és az azokat irányító választókerületi elnökök is.

A jelölteknek az a célja, hogy minél több emberrel, választópolgárral, szekértővel találkozzanak, és közösen beszéljék meg az ország előtt álló feladatokat – emelte ki. A Fidesz ehhez programot is készít, amelyet várhatóan május 9-én fognak elfogadni.

A program lényegéről szólva kiemelte: új irányt kívánnak az országnak adni, a célokat közösen akarják a polgárokkal meghatározni, hogy azután majd közösen tudjunk abba az irányba elindulni.

Deutsch Tamás akkor lenne elégedett, ha a közelgő európai parlamenti választásokon pártja 13 mandátumot szerezne. A Fidesz EP-listájának hatodik helyezettje arra is emlékeztetett, hogy a legutóbbi választásokon pártja 12 mandátumot szerzett. Már ennek az eredménynek a megismétlése is azt jelentené, hogy erősödött a Fidesz, hiszen a képviselői helyek száma a korábbi 24-ről 22-re csökkent – hívta fel a figyelmet.

(MTI)