Európai Parlament

Deutsch Tamás adta át Füzesgyarmat új kommunikációs irodáját.

2013. 04. 29.

A határon átnyúló kommunikáció kiépítése a Körös- Sárréten, valamint Bors térségében nevet viselő projektzáró konferenciájára került sor április 26-án Füzesgyarmaton.

Bere Károly polgármestert követően Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, hogy a határon átnyúló projekteknek különösen fontos szerepe van az egységes Európa kialakításában, az európai öntudat erősítésében. A partnerek kezdeményezése több szempontból is fontos, mind földrajzi, mind gazdasági okok indokolják a hasonló együttműködéseket. Egy erősebb környezet kialakítására van szükség a határ mindkét oldalán, azonban míg országonként egy-egy periférián lévő térség kevés kiugrási lehetőséget talál, Bátori Géza és Bere Károly polgármesterek helyesen vették észre az európai dimenziókban rejlő lehetőségeket.

Tőkésné Gali Mónika projektmenedzser részletes beszámolója során nemcsak a már megvalósult projektelemeket ismertette, nagy hangsúlyt fektetett a kialakult szerkesztőség és annak frissen kialakult infrastruktúrájában rejlő lehetőségek, valamint az ezekhez kapcsolódó távlati célok elérésének ismertetésére is.

Annak ellenére, hogy az esemény a projekt zárórendezvénye volt, még mindig akadtak új érdeklődők, akik különösen nagy figyelemmel hallgatták Bátori Géza Bors községet bemutató előadását.

Az előadások után helyszínt váltott az esemény, és a Városháza díszterméből átköltözött a szerkesztőség irodájának parkolójába. Deutsch Tamás vágta át a nemzeti színű szalagot, átadva ezzel az épületet a remélhetőleg sikeres és produktív munka számára.

Míg a résztvevők a régi óvoda épületét ért változásokat és a beszerzett eszközöket vették szemügyre, Muhr László gyakorlatban is bemutatta a web-portál által nyújtott lehetőségeket az érdeklődők számára.

A péntek délutáni program betekintést engedett az elvégzett munka feladataiba, megismertette azokat a magas színvonalú szolgáltatásokat, amelyek a szerkesztőség partnereinek rendelkezésére állhatnak, és rámutatott azokra a lehetőségekre, amelyeket a partnerek közösen kihasználva további távlatokat nyithatnak a térségben élők számára.