Európai Parlament

Deutsch Tamás: Magyarországnak mindenkire szüksége van

2009. 12. 05.

– Hogyan lehetséges az, hogy nem mondtunk elég hangosan IGEN-t saját magunkra? Hogyan lehetséges az, hogy nem tudtunk kiállni magunkért? Hogyan lehetséges az, hogy elengedtük, nem fogtuk elég erősen a hozzánk tartozók, a testvéreink kezét? – kezdte beszédét Deutsch Tamás. A valódi eredményt tekintve december 5. nem gyásznap, ám azt üzente: a rendszerváltás még nem történt meg a lelkekben. Mert bár az IGEN-ek többségben voltak, nem voltunk elegen. December 5. azt is jelentette, hogy még mindig sok embert lehet a zsebénél fogva, hamis ígéretekkel becsapni. – mutatott rá az európai parlamenti képviselő.

Deutsch Tamás szerint az elmúlt 8 év azt is megmutatta, mi történik, ha egymás nélkül próbáljuk berendezni az országunkat, ha lemondunk arról, hogy egy nagy közösségként tekintsünk egymásra. – Magyarországnak mindenkire szüksége van, aki ezt a földet otthonának, ezt a nemzetet saját közösségének tartja. – szögezte le az Európai Parlament képviselője. Ehhez azonban szükséges a közösségek újjáépítése határokon innen és túl. – Ez a hatalmas történelmi feladat pedig nekünk, a rendszerváltoztatás gyermekeinek a feladata – zárta megemlékezését Deutsch Tamás.