Európai Parlament

Deutsch Tamás: Meg kell szüntetni az emberek kiszolgáltatottságát

2011. 03. 31.

A fideszes európai parlamenti képviselő, a párt egyik alapítója az ünnepségen úgy fogalmazott: "közös cselekvésünk lényege az lehet, hogy azért próbáljunk tenni, amiért mindig is tettünk a magunk mögött hagyott 23 esztendőben, hogy minél inkább meg tudjuk szabadítani az embereket a kiszolgáltatottságaiktól".

Ugyanis – mint folytatta – ma is nagyon sok ember nagyon sokféle módon kiszolgáltatott például az állammal, a környezettel szemben, vagy munkavállalóként, fogyasztóként.

Deutsch Tamás kifejtette azt is: "a jelenlévő újságírókon keresztül szeretnék a magyarországi emberi jogok maradéktalan érvényesülése felett őrködő nyugat-európai és tengerentúli újságíróknak üzenni: igen, továbbra is bátran fotóztatom magamat Bayer Zsolt barátommal. Semmi szégyellnivalót nem találok ebben sem most, sem korábban. Jövőről egyelőre még ne beszéljünk".

A politikus külön köszöntötte távollétében – utalva arra, hogy a házelnök az albán fővárosban tartózkodik – "tiranai emberünket", Kövér Lászlót, a Fidesz egyes számú tagkönyvének tulajdonosát, majd ezt követően felvágta a Fidesz születésnapi tortáját.

A Fiatal Demokraták Szövetségét (Fidesz) 23 évvel ezelőtt, 1988. március 30-án alapította meg 37 egyetemi és főiskolai hallgató, fiatal értelmiségi a fővárosban a Bibó István Szakkollégiumban.

A szervezet még az alapítás évében, 1988 novemberében megtartotta első kongresszusát, amelyen a Fidesz-tagok felső korhatárát 35 évben határozták meg. Ezt a korhatárt 1993-ban a párt debreceni kongresszusán eltörölték.

A párt neve 1995-ben Fidesz – Magyar Polgári Pártra változott, majd 2003-ban Fidesz – Magyar Polgári Szövetség lett a hivatalos név.

Infórádió: Farkas Dávid