Európai Parlament

Jó irányba halad az ország

Jó irányba halad az ország

2015. 06. 17.

Deutsch Tamás, a mai magyar közélet meghatározó személyisége, aki a rendszerváltás óta aktívan jelen van a politikai életben. A fideszes politikust Horváth Richárd polgármester köszöntötte Hatvanban. A Grassalkovich-kastély dísztermében arról mesélt, hogy gyermekkorában a történelem órákon, mikor a Hatvany-Deutsch családról tanultak, sokan megkérdezték tőle, hogy van-e valami köze hozzájuk. Ám csak a névrokonság az, ami összeköti őket a nemesi családdal. A politikus felidézte a Fidesz megalakulását: 1988-ban indultak és másfél évvel később, mikor már a rendszerváltás szele benne volt a levegőben, érezték, hogy aktívan lépniük kell. Ekkor váltak országosan ismertté. Deutsch Tamás elmondta, hogy óriási megtiszteltetés volt számára mikor 32 évesen felkérték miniszternek. Úgy fogalmazott, hogy ez egy ember életében olyan kiemelkedő pillanat, amire mindig emlékezni fog és amire örökké büszke lesz.

Kitért arra is, hogy a Fidesz páratlan sikertörténettel rendelkezik hazánkban, mivel 27 éve folyamatosan és aktívan jelen van a közéletben, rengeteg embert megmozgat és olyan sikereket ér el, amik az egész országot előrelendítik. Beszélt arról is, hogy egyre több támadás éri a magyar kormányt külföldön is, mindemellett erős kritikai hangot fogalmaznak meg nem csak Orbán Viktor intézkedései, hanem a személye ellen is. – Másfél éve már, hogy a három legnagyobb ütemben növekvő gazdaság közé tartozik a miénk. Persze ez nem azt jelenti, hogy tejjel és mézzel folyó Kánaán van itt, hanem, hogy nagyon jó irányba haladunk, hiszen eddig senki sem tudta így csökkenteni a munkanélküliséget – fogalmazott.

Deutsch Tamás szabadidejét legszívesebben a családjával tölti, de nagyon szereti a könyveket és a filmeket is. Utóbbiból például rengeteget fogyaszt.