Európai Parlament

Június 7. bizalmi szavazás lesz a Bajnai-kormányról

Június 7. bizalmi szavazás lesz a Bajnai-kormányról

2009. 05. 20.

Az európai parlamenti választásokon az emberek elmondhatják véleményüket arról a Gyurcsány-Bajnai-kormányról, amelyik az unió tagállamai közül egyedüliként megszorításokkal kíván úrrá lenni a gazdasági válságon – mondta a Fidesz országgyűlési képviselője és európai parlamenti képviselőjelöltje Lázár János polgármesterrel közösen tartott utcafórumán, Hódmezővásárhely egyik árnyas terén mintegy száz érdeklődő előtt.

A politikus szerint a pécsi időközi választáshoz hasonló részvétellel és eredménnyel megakadályozható lenne az ingatlanadó bevezetése, az, hogy sok százezer magyar család utolsó vagyontárgyát, a lakását megadóztassák.

Deutsch Tamás hangsúlyozta, nem mindegy, kik képviselik Brüsszelben a magyar érdekeket. A Magyarországra érkező uniós támogatások felét a mezőgazdaság kapja. Az ország elemi érdeke, hogy ez a támogatási rendszer megmaradjon, ezzel szemben a szocialista európai parlamenti képviselők ezzel szemben léptek föl – hívta fel a figyelmet.

A politikus azzal biztatta részvételre és szavazásra a jelenlévőket, hogy ha a Fidesz-KDNP lista hatodik helyezettjeként mandátumot szerez, a hódmezővásárhelyieknek saját európai parlamenti képviselője lesz, hiszen már több mint nyolc hónapja az alföldi város állandó lakosa.

(MTI)