Európai Parlament

Március 15. ünnepség Szegeden

2014. 03. 15.

Deutsch Tamás, európai parlamenti képviselő az ünnepségen elmondta: “szabadság nélkül, alapvető polgári és politikai jogaink maradéktalan érvényesülése nélkül nem lehet élni. Lehet létezni, de nem lehet élni. Mindig voltak, mindig vannak olyan hatalmak, amelyek megpróbálják rabságban tartani az embereket. A magyar emberek rabsága a haza rabságát jelenti”.

Az európai parlamenti képviselő Jókai Mór szavait idézte: “Európa minden népe boldogul, így nekünk, magyaroknak is boldogulnunk kell”. Deutsch Tamás beszélt az emberek különbözőségéről is: “nagyon sokfélék vagyunk, más az életkorunk, mással foglalkozunk, és máshol keressük boldogulásunkat, ugyanúgy, mindenkinek más az ízlése, a gondolkodása. Mégis, számtalan dolog összeköt bennünket. Összeköt a közös múlt” – mondta a politikus, majd hozzátette: március 15-én fontos kimondani, hogy nyelvében és közösségeiben él a nemzet. Azért tudunk együtt ünnepelni, mert van közünk egymáshoz.