Európai Parlament

Megnyílt Deutsch Tamás Európai Parlamenti képviselői irodája Hódmezővásárhelyen

Megnyílt Deutsch Tamás Európai Parlamenti képviselői irodája Hódmezővásárhelyen

2009. 10. 15.

Az eseményen megjelent Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere, Almási István, Hódmezővásárhely alpolgármestere, valamint Csongrád és Békés megye több Fideszes és KDNP-s országgyűlési képviselője, polgármestere, önkormányzati képviselője és választókerületi elnöke.
Kubatov Gábor köszönetét fejezte ki Deutsch Tamásnak azért, mert többekkel együtt 1988-ban megalapították a Fideszt, 1989-ben Prágában, a Vencel téren társaival együtt felmutatták a „virággal jöttünk, nem tankkal” feliratú táblát. A pártigazgató beszédében elárulta azt is, hogy ő Deutsch Tamás miatt lett Fidesz szavazó, és 2003-ban Soroksáron, az EP képviselő támogatásával szervezték újjá az ottani Fidesz csoportot. Kifejtette: nagyon irigyelte Deutsch Tamást többek között azért, mert 2007-ben Szájer Józseffel együtt kitalálták a Kossuth téri kordonbontást, aminek pillanataiban vele együtt lehetett részese egy sokak által rég vágyott szabadságérzésnek. „De leginkább azért irigylem Deutsch Tamást, mert 1998 és 2002 között tagja lehetett egy olyan kormánynak, aminek idején jó volt magyarnak lenni. Reményeim szerint 2010 áprilisától ismét olyan kormánya lesz hazánknak, aminek működése során ismét jó lesz magyarnak lenni és megtapasztalhatjuk újra a szabadság mámorító érzését – zárta beszédét a legnagyobb ellenzéki párt igazgatója.

 
Deutsch Tamás Európai Parlamenti képviselő, Winston Churchill 1946-os beszédéből idézve rámutatott: „Abban az időben nagyon kevesen hitték, hogy a volt brit miniszterelnök álma az egyesült Európáról egyszer valóra válhat. És ki hitte volna, hogy alig három évtizeddel később, 1979-től az európai polgárok közvetlen választásokon dönthetik el, ki képviselje őket az Európai Parlamentben? Én sem hittem, hogy valaha az Európai Parlament képviselője lehetek. Deutsch Tamás előző mondataira utalva zárta ünnepi beszédét: „Nagyon fontos a hihetetlenben való hit, mert nincs lehetetlen, minden elérhető.”
Deutsch Tamás újságírói kérdésre kifejtette, fontosnak tartja az iroda megnyitását azért is, mert a két megyében élő emberek itt is felkereshetik őt személyes életükkel kapcsolatos kérdéseikkel, problémáikkal. Nagyon fontosnak tartja, hogy a Dél-alföldi régió Európai Parlamenti képviselőjeként munkájával hozzájáruljon ahhoz, hogy Csongrád és Békés megye ne az Unió húsz legelmaradottabb régiójának egyike, hanem fejlődő, gyarapodó térsége legyen Európának.

 

Az irodanyitón készült képek itt tekinthetők meg.