Európai Parlament

Megnyílt Deutsch Tamás makói irodája

Megnyílt Deutsch Tamás makói irodája

2009. 10. 29.

Csütörtök délután a makói Fidesz szervezet irodájában nyílt meg az Európai Parlamenti képviselő második irodája a régióban.  Az elsőt két héttel korábban Hódmezővásárhelyen adták át. Az eseményen megjelentek a tegnap újjáalakult makói Fidesz szervezet elnökségi tagjai.

A Fidesz Országos Elnöksége nemrégiben oszlatta fel a Szövetség makói szervezetét, pontot téve az évek óta húzódó rendezetlen működés végére. Mágori Józsefné, az új makói Fidesz szervezet és a választókerület elnöke, elmondta: 68 fővel alakult újjá a helyi csoport, akik közül 14-en a régi szervezet tagjai is voltak.

– Miért történt az meg, hogy a korábbi szocialista szavazók közül is nagy számban – egyes becslések szerint több mint egy millióan – 2008-ban a „három igenes” népszavazáson a Fidesz álláspontját támogatva, az igenek mellett voksoltak? – tette fel a kérdést Deutsch Tamás Európai Parlamenti képviselő az irodaavatót követő, az új Fidesz szervezet tagjainak és önkénteseinek részvételével tartott kötetlen beszélgetésen. – Azért, mert a józan ész győzedelmeskedett – folytatta gondolatmenetét az EP képviselő. – Mert az emberek politikai hovatartozástól függetlenül, józanul gondolkodva belátták, hogy működőképes egészségügyre van szükség. Ez is mutatja, hogy közös boldogulásunk érdekében a különböző állásponton lévők is szót tudnak érteni. Ehhez közös célokat kell megfogalmazni, amilyen az otthonteremtés és munkahelyteremtés – mondta az Európai Parlamenti képviselő.

– Az a változás, ami Magyarországon a közgondolkodásban, a közbeszédben az elmúlt időszakban tapasztalható volt, a Fidesz választási sikerét követően lehetőséget teremt egy olyan kormányzásra, aminek kapcsán az emberek végre azt tapasztalhatják, van egy olyan kormányuk, van egy olyan állami működés ebben az országban, amelyik a polgárok döntő többsége által fontosnak, helyesnek, megvalósítandónak gondolt célok érdekében cselekszik – zárta beszédét Deutsch Tamás.