Európai Parlament

Megtartotta első ülését a MOB kibővített közgyűlése

2012. 04. 22.

Borkai Zsolt elnök az elnökség 2011. évi tevékenységéről szóló beszámolójában kiemelte, hogy tavaly a MOB az állami forrásoknak és a szponzori bevételeknek köszönhetően 6,3 milliárd Forint költségvetéssel rendelkezett. 2011-ben a MOB átalakította a Gerevich ösztöndíjrendszert, biztosította a pénzügyi támogatásokat a szakszövetségek és a sportolók számára. Az idei évre a sportegyesületi támogatásokat megduplázza a MOB. Borkai Zsolt megköszönte a szakmai tagozatok együttműködő munkáját is.

Molnár Zoltán főtitkár tájékozatója után a közgyűlés egyhangúlag elfogadta a MOB 2011. pénzügyi helyzetéről szóló beszámolót valamint a mérleget.

A dr. Dávid Imre nevével fémjelzett Felügyelő Bizottság beszámolóját követően elfogadták az FB ügyrendjét és idei munkatervét. Szilágyi Dezső könyvvizsgáló jelentését is jóváhagyta a közgyűlés.

Dr. Varga Andrea gazdasági igazgató részletes tájékoztatója után a MOB 2012. évi költségvetését is elfogadták.
Mindezeken kívül természetesen szó esett a londoni olimpia előkészületeiről.
Jelen állás szerint 123 sportoló utazhat az olimpiára.
 A Magyar Paralimpiai Bizottság is fokozottan készül a londoni megmérettetésre. Kb. 40 fős magyar paralimpiai csapat várható.
 Dr. Schmidt Mária, a Médiaunió Kuratórium elnöke beszámolt idei kampányukról, amelynek középpontjában a sport szerepel. r paralimpiai csapat várható.